IPS – места и начини плаћања

IPS плаћање на интернету – IPS SKENIRAJ

IPS плаћања на интернет продајном месту обављају се методом IPS SKENIRAJ, коришћењем апликације мобилног банкарства на мобилним телефону. IPS плаћање на интернету могуће је извршити скенирањем IPS QR кôда или употребом тзв. deep link технологије – одабиром банке из понуђене листе банака чију апликацију мобилног банкарства користите.


Предност IPS плаћања приликом куповине на интернету огледа се у високој безбедности плаћања, с обзиром на то да купац коришћењем овог начина плаћања не оставља никакве податке о свом платном инструменту.


За извршавање IPS плаћања на продајном месту платиоцу се не наплаћује накнада.

Плаћање скенирањем IPS QR кôда


Приликом куповине на интернету, потребно је да на веб-страници трговца као начин плаћања изаберете понуђену опцију – IPS SKENIRAJ.


Одабиром IPS SKENIRAJ као начина плаћања на веб-страници ће се приказати IPS QR кôд, који је потребно скенирати употребом апликације за мобилно банкарство, такође избором опције IPS SKENIRAJ, након чега се отвара камера којом скенирате приказани IPS QR кôд на датој веб-страници.


Након што сте скенирали IPS QR кôд, у апликацији мобилног банкарства појавиће се информација о износу за плаћање и опција за потврду извршења трансакције. Да бисте извршили плаћање, потребно је да на уобичајени начин потврдите извршење трансакције PIN-ом, отиском прста или другим начином потврде плаћања у апликацији мобилног банкарства.


Плаћање одабиром банке из падајуће листе (IPS плаћање употребом deep link-a )


IPS плаћање на интернет продајним местима могуће је извршити и коришћењем само једног уређаја (мобилног телефона или било ког уређаја на коме имате апликацију мобилног банкарства, а путем кога приступите интернет продавници), у свега неколико кликова.


Да бисте извршили плаћање коришћењем само једног уређаја, потребно је да, након одабира производа из дате интернет продавнице, на веб-страни за плаћање одаберете опцију IPS SKENIRAJ као начин плаћања.


Из приказане падајуће листе назива банака потребно је да изаберете банку чију апликацију мобилног банкарства користите и кликнете на дугме PLATI. Ако интернет трговац даје могућност да у оквиру свог корисничког налога код трговца дефинишете банку чију апликацију мобилног банкарства користите, у том случају можете само кликнути на дугме PLATI.


Кликом на дугме PLATI покреће се апликација мобилног банкарства коју имате на уређају (мобилном телефону), након чега се на екрану показују подаци неопходни за извршење плаћања, и потврђивањем извршења трансакције, на уобичајени начин, извршавате жељено плаћање. Сам процес плаћања након клика на дугме PLATI идентичан je процесу плаћања након скенирања IPS QR кôда.


Плаћање путем deep link-a представља веома практично решење за интернет куповину на било ком месту, у било које време, јер се сам процес куповине и плаћања одабраних производа/услуга обавља помоћу само једног уређаја – мобилног телефона, путем којег приступате датој интернет продавници.

pozadina3
qrkod
skeniraj1
skeniraj2
nacini3-phone1
nacini3-phone2
nacini3-phone3
nacini3-phone4
nacini3-phone1
nacini3-phone2
nacini3-phone3
nacini3-phone4