IPS – места и начини плаћања

IPS плаћање на интернету – IPS SKENIRAJ

IPS плаћања на интернет продајном месту обављају се методом IPS SKENIRAJ, коришћењем апликације мобилног банкарства на мобилним телефону.


Предност IPS плаћања приликом куповине на интернету јесте у високој безбедности плаћања, с обзиром на то да купац коришћењем овог метода не оставља никакве податке о свом платном инструменту.


За извршавање IPS плаћања на продајном месту платиоцу се не наплаћује накнада!


Приликом куповине на интернету потребно је да на веб-страници трговца као начин плаћања изаберете понуђену опцију – IPS SKENIRAJ. Када то урадите, на веб-страници ће се приказати IPS QR кôд. Након тога, у својој апликацији за мобилно банкарство изаберите опцију IPS SKENIRAJ, а затим скенирајте IPS QR кôд приказан на веб-страници.


Након што сте скенирали IPS QR кôд, у апликацији мобилног банкарства појавиће се информација о износу за плаћање и опција за потврду извршења трансакције. Да бисте платили, треба да на уобичајени начин потврдите извршење трансакције (PIN, отисак прста, препознавања лица).


У наредном периоду купци ће на интернет продајним местима IPS плаћање моћи да изврше једним кликом путем једног уређаја – мобилног телефона, односно било ког уређаја на коме имају апликацију мобилног банкарства.


Овакво плаћање ће се извршавати избором већ поменуте опције IPS SKENIRAJ. Корисницима ће на располагању бити падајућа листа ради избора апликације мобилног банкарства којом корисник жели да изврши IPS плаћање, односно поље „PLATI” ако трговац омогући кориснику да у оквиру свог корисничког налога код трговца унапред дефинише апликацију мобилног банкарства којом жели да извршава IPS плаћања.


Корисник ће плаћање покренути одабиром апликације мобилног банкарства из падајуће листе или кликом на дугме „PLATI”, након чега ће му се покренути процес плаћања идентичан оном који се покреће након скенирања IPS QR кôда – отвара се апликација мобилног банкарства и купац извршава плаћање као и до сада.


На овај начин корисници ће моћи да изврше IPS плаћања на интернету посредством само једног уређаја, без потребе за скенирањем IPS QR кôда.

additional image

pozadina3
qrkod
skeniraj1
skeniraj2
nacini3-phone1
nacini3-phone2
nacini3-phone3
nacini3-phone4