IPS – mesta i načini plaćanja

IPS plaćanje na internetu – IPS SKENIRAJ

IIPS plaćanja na internet prodajnom mestu obavljaju se metodom IPS SKENIRAJ, korišćenjem aplikacije mobilnog bankarstva na mobilnim telefonu. IPS plaćanje na internetu moguće je izvršiti skeniranjem IPS QR kôda ili upotrebom tzv. deep link tehnologije – odabirom banke iz ponuđene liste banaka čiju aplikaciju mobilnog bankarstva koristite.


Prednost IPS plaćanja prilikom kupovine na internetu ogleda se u visokoj bezbednosti plaćanja, s obzirom na to da kupac korišćenjem ovog načina plaćanja ne ostavlja nikakve podatke o svom platnom instrumentu.


Za izvršavanje IPS plaćanja na prodajnom mestu platiocu se ne naplaćuje naknada.


​Plaćanje skeniranjem IPS QR kôda


Prilikom kupovine na internetu, potrebno je da na veb-stranici trgovca kao način plaćanja izaberete ponuđenu opciju – IPS SKENIRAJ.


Odabirom IPS SKENIRAJ kao načina plaćanja na veb-stranici će se prikazati IPS QR kôd, koji je potrebno skenirati upotrebom aplikacije za mobilno bankarstvo, takođe izborom opcije IPS SKENIRAJ, nakon čega se otvara kamera kojom skenirate prikazani IPS QR kôd na datoj veb-stranici.


Nakon što ste skenirali IPS QR kôd, u aplikaciji mobilnog bankarstva pojaviće se informacija o iznosu za plaćanje i opcija za potvrdu izvršenja transakcije. Da biste izvršili plaćanje, potrebno je da na uobičajeni način potvrdite izvršenje transakcije PIN-om, otiskom prsta ili drugim načinom potvrde plaćanja u aplikaciji mobilnog bankarstva.


Plaćanje odabirom banke iz padajuće liste (IPS plaćanje upotrebom deep link-a)


IPS plaćanje na internet prodajnim mestima moguće je izvršiti i korišćenjem samo jednog uređaja (mobilnog telefona ili bilo kog uređaja na kome imate aplikaciju mobilnog bankarstva, a putem koga pristupite internet prodavnici), u svega nekoliko klikova.


Da biste izvršili plaćanje korišćenjem samo jednog uređaja, potrebno je da, nakon odabira proizvoda iz date internet prodavnice, na veb-strani za plaćanje odaberete opciju IPS SKENIRAJ kao način plaćanja.


Iz prikazane padajuće liste naziva banaka potrebno je da izaberete banku čiju aplikaciju mobilnog bankarstva koristite i kliknete na dugme PLATI. Ako internet trgovac daje mogućnost da u okviru svog korisničkog naloga kod trgovca definišete banku čiju aplikaciju mobilnog bankarstva koristite, u tom slučaju možete samo kliknuti na dugme PLATI.


Klikom na dugme PLATI pokreće se aplikacija mobilnog bankarstva koju imate na uređaju (mobilnom telefonu), nakon čega se na ekranu pokazuju podaci neophodni za izvršenje plaćanja, i potvrđivanjem izvršenja transakcije, na uobičajeni način, izvršavate željeno plaćanje. Sam proces plaćanja nakon klika na dugme PLATI identičan je procesu plaćanja nakon skeniranja IPS QR kôda.


Plaćanje putem deep link-a predstavlja veoma praktično rešenje za internet kupovinu na bilo kom mestu, u bilo koje vreme, jer se sam proces kupovine i plaćanja odabranih proizvoda/usluga obavlja pomoću samo jednog uređaja – mobilnog telefona, putem kojeg pristupate datoj internet prodavnici.

pozadina3
qrkod
skeniraj1
skeniraj2
nacini3-phone1
nacini3-phone2
nacini3-phone3
nacini3-phone4
nacini3-phone1
nacini3-phone2
nacini3-phone3
nacini3-phone4