11. 07. 2022.

Addiko bank a.d. Beograd обезбедила deep link технологију у својој апликацији

Аddiko bank a.d. Beograd је својим клијентима омогућила употребу deep link технологије за извршавање IPS плаћања на интернету. Клијенти апликацијом мобилног банкарства ове банке могу да извршавају IPS плаћања на интернет продајним местима у неколико кликова.

Плаћање се извршава избором опције IPS skeniraj као начина плаћања. Из приказане падајуће листе банака које су омогућиле овај вид плаћања потребно је изабрати банку чијом апликацијом корисник жели да изврши плаћање (и на крају кликнути на дугме плати). На тај начин купац ће покренути жељену апликацију мобилног банкарства на свом мобилном телефону, у којој ће потврдити извршавање жељеног плаћања.

Подржавањем оваквог процеса плаћања Аddiko bank a.d. Beograd, уз једноставан и брз процес плаћања на интернету, омогућава и сигуран процес плаћања у коме се не остављају осетљиви подаци о платном инструменту на страници трговца. Процес плаћања се потврђује и реализује у сигурном окружењу апликације мобилног банкарства и у оквиру вишеструких безбедносних механизама примењених од стране IPS НБС система и његових учесника.

IPS skeniraj начин плаћања представља јединствено решење на тржишту, које и трговцима доноси вишеструке користи – новчана средства су на рачуну трговца у неколико секунди, нема потребе за управљањем или чувањем осетљивих информација о платном инструменту купца, једноставност имплементације решења, једноставно и брзо плаћање за купце, ниже накнаде због ценовне политике Народне банке Србије и др. Поред повећавања броја корисника који могу плаћати deep link и QR (скенирање камером телефона) технологијом у оквиру метода плаћања IPS skeniraj, константно се повећава и број интернет трговаца који прихватају овакав начин плаћaња, а листа свих трговаца може сe пронаћи на сајту IPS-а.

Поред Аddiko bank a.d. Beograd, употребу deep link технологије за извршавање IPS плаћања на интернету омогућило је још девет банака у Србији: Banca Intesa, Eurobank-Direktna, Erste bank, Unicredit bank Srbija, OTP banka Srbija, NLB Komercijalna banka, Raiffeisen banka, AIK banka i Halkbank.

Извор :
Сектор за платни систем