11. 07. 2022.

Addiko bank a.d. Beograd obezbedila deep link tehnologiju u svojoj aplikaciji

Addiko bank a.d. Beograd je svojim klijentima omogućila upotrebu deep link tehnologije za izvršavanje IPS plaćanja na internetu. Klijenti aplikacijom mobilnog bankarstva ove banke mogu da izvršavaju IPS plaćanja na internet prodajnim mestima u nekoliko klikova.

Plaćanje se izvršava izborom opcije IPS skeniraj kao načina plaćanja. Iz prikazane padajuće liste banaka koje su omogućile ovaj vid plaćanja potrebno je izabrati banku čijom aplikacijom korisnik želi da izvrši plaćanje (i na kraju kliknuti na dugme plati). Na taj način kupac će pokrenuti željenu aplikaciju mobilnog bankarstva na svom mobilnom telefonu, u kojoj će potvrditi izvršavanje željenog plaćanja.

Podržavanjem ovakvog procesa plaćanja Addiko bank a.d. Beograd, uz jednostavan i brz proces plaćanja na internetu, omogućava i siguran proces plaćanja u kome se ne ostavljaju osetljivi podaci o platnom instrumentu na stranici trgovca. Proces plaćanja se potvrđuje i realizuje u sigurnom okruženju aplikacije mobilnog bankarstva i u okviru višestrukih bezbednosnih mehanizama primenjenih od strane IPS NBS sistema i njegovih učesnika.

IPS skeniraj način plaćanja predstavlja jedinstveno rešenje na tržištu, koje i trgovcima donosi višestruke koristi – novčana sredstva su na računu trgovca u nekoliko sekundi, nema potrebe za upravljanjem ili čuvanjem osetljivih informacija o platnom instrumentu kupca, jednostavnost implementacije rešenja, jednostavno i brzo plaćanje za kupce, niže naknade zbog cenovne politike Narodne banke Srbije i dr. Pored povećavanja broja korisnika koji mogu plaćati deep link i QR (skeniranje kamerom telefona) tehnologijom u okviru metoda plaćanja IPS skeniraj, konstantno se povećava i broj internet trgovaca koji prihvataju ovakav način plaćanja, a lista svih trgovaca može se pronaći na sajtu IPS-a.

Pored Addiko bank a.d. Beograd, upotrebu deep link tehnologije za izvršavanje IPS plaćanja na internetu omogućilo je još devet banaka u Srbiji: Banca Intesa, Eurobank-Direktna, Erste bank, Unicredit bank Srbija, OTP banka Srbija, NLB Komercijalna banka, Raiffeisen banka, AIK banka i Halkbank.

Izvor :
Sektor za platni sistem