IPS – mesta i načini plaćanja

IPS plaćanje na prodajnom mestu –
IPS SKENIRAJ

Fizička prodajna mesta (supermarketi, radnje, butici, apoteke, pekare…) na kojima se može izvršiti instant plaćanje označena su IPS logom. Na samom naplatnom mestu (npr. na kasi) oznaka IPS SKENIRAJ kupcu ukazuje na metod plaćanja kojim može da plati robu/uslugu.


Za IPS plaćanje na fizičkom prodajnom mestu putem metoda IPS SKENIRAJ potrebna vam je aplikacija mobilnog bankarstva na mobilnom telefonu.


Za izvršavanje IPS plaćanja na prodajnom mestu platiocu se ne naplaćuje naknada!

Ako u svojoj aplikaciji mobilnog bankarstva izaberete i pokrenete opciju IPS SKENIRAJ, treba da skenirate IPS QR kôd koji je trgovac već generisao na svom uređaju.


On može kupcu prikazati generisani IPS QR kôd na mobilnom telefonu, tabletu, POS terminalu ili drugom uređaju s displejom koji za prihvatanje instant plaćanja koristi na prodajnom mestu.


Nakon skeniranja IPS QR kôda, u aplikaciji vam se pojavljuje informacija o iznosu za plaćanje i opcija za potvrdu izvršenja transakcije. Da biste platili, potrebno je da izvršite autentifikaciju – unesete PIN, iskoristite otisak prsta ili prepoznavanje lica.

pozadina2
phone-1
phone-2
phone-3
phone-4
nacini3-phone1
nacini3-phone2
nacini3-phone3
nacini3-phone4